Sonntag, 4. März 2012

Εύρεση εργασίας στην Γερμάνια-Εισαγωγή

Θέλετε να βρείτε δουλειά  στην γερμάνια?

Ψάχνετε να βρείτε εργασία στο εξωτερικό και φοβάστε την μετανάστευση η δεν ξέρετε πως να αρχίσετε?

Δυσκολίες για εύρεση εργασίας στην Γερμάνια

Καλό θα ήταν κάποιος να είχε κάποιον καλό γνωστό ώστε  να φιλοξενούταν και να είχε βοήθεια  μέχρι να καταφέρει κάποιος να στηριχτεί ανεξάρτητα στο εξωτερικό.Έτσι και αλλιώς μέχρι να βρει κάποιος δουλειά στην Γερμανία και να μάθει την γερμανική γλωσσά πρέπει να φιλοξενηθεί πολλούς μήνες για να το πετύχει αυτό. 

Από την άλλην αν κάποιος και να γνωρίζει γερμανικά , πρέπει μέσω αγγελιών να ψάξει να βρει δουλειά το οποίο απαιτεί και χρόνο και το ρίσκο να ξοδεύει τον χρόνο του και τα χρήματα του μέχρι να βρει μια θέση εργασίας στην Γερμανία . Σίγουρα αποτελεί εξαίρεση να καταφέρει να βρει κάποιος εργασία από την Ελλάδα , και να γνωρίζει ήδη γερμανικά , γιατί πολύ απλό οι γερμανοί θα επιλέξουν αυτούς που ήδη είναι στην Γερμανία και όχι κάποιον υποψήφιο από το εξωτερικό.

 

Επιλογές για το πως να ξεκινήσει κάποιος να μεταναστεύσει στην Γερμανία

1 . Το ιδανικότερο είναι κάποιος να έχει έναν κολλητό του στην Γερμανία και να φιλοξενηθεί σε αυτόν όπως και να τον στρατολογήσει να τον βοηθήσει στην γραφειοκρατία όπως και να του βρει δουλειά.

    αλλά είναι σπάνιο να έχει κάποιος τέτοιες άκρες .

2. Άλλη επιλογή είναι κάποιος να πληρώσει ένα φροντιστήριο γερμανικών σαν το Goethe institut που προσφέρει μαθήματα και στέγη επί του γερμανικού εδάφους μέχρι να βρει κάτι να αποκατασταθεί.

   αλλά τέτοιες σχολές απατούν από χίλια (1000) ευρώ ανά μήνα (με προπληρωμή τον πρώτο μήνα )και είναι μεγάλη επένδυση και οικονομικό ρίσκο για κάποιον που δεν έχει τόσα λεφτά .

 

3.Να μάθει γερμανικά στην Ελλάδα και μετά να έρθει στην Γερμανία για αναζήτηση εργασίας.

   Εδώ το μειονέκτημα είναι ότι και πάλι ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει για την εκμάθηση γερμανικών σε φροντιστήρια ή σε ιδιαίτερα ,ώστε να μάθει όλα τα γερμανικά ώστε να μπορεί να κάνει συνεντεύξεις με αποτέλεσμα να χρειαστεί ένα αρκετά καλό επίπεδο γερμανικών άρα πολλούς μήνες φροντιστήρια και παραμονή στην Ελλάδα με τα χρέη να συνεχίσουν να χειροτερεύουν..Επίσης και πάλι πρέπει να πληρώσει και πολλούς μήνες Ξενοδοχείο μέχρι να βρει επιτέλους μια θέση εάν δεν είναι τυχερός , οπότε διπλό οικονομικό ρίσκο .

 

4. Να βρει μια εταιρία ευρέσεως εργασίας στην Γερμανία.Εδω υπάρχουν διάφορες εταιρίες που με διαφορετικές υπηρεσίες ,προϋποθέσεις αλλά και υπηρεσίες  συντομεύουν την εύρεση εργασίας στην Γερμανία και στο θέμα εύρεσης της εργασιακής απασχόλησης.

 

 

 

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen